Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Láng Rudolf Rezső (Sólyom): Lobog a rőzseláng

Ár:
3.200 Ft
Elérhetőség: 30 db raktáron
Menny.:db

Leírás

A szibériai hadifogolytábort is megjárt Láng Rudolf Rezső (1881–1963) tanári állása mellett a Nimród szerkesztőségének oszlopos tagja is volt. E vadászújság tíz rovatában (pl. vadászati tanulmányok, vadászati elbeszélések, lő- és fegyvertechnika, lőszer, vadászeb) félezernél is több írása jelent meg, amelyeket legtöbbször Sólyom néven publikált.

E hiánypótló kötet ezekből az írásokból tesz közzé egy válogatást, amelyből kitűnik a szerző őszinte természetszeretete, nagyfokú szakmai hozzáértése, magas etikai mércéje, amely értékek az igazi, a nemes értelemben vett vadászat szószólói közé emelik őt, azok közé, akik nem gyilkosai, hanem „szerető sáfárai” a vadnak.

Láng Rudolf Rezső a vadásztársadalom megbecsült tagja volt, barátai között tudhatta többek között Fekete Istvánt és Kittenberger Kálmánt is. Előbbi a vadászok lelkiismeretének, bölcs tanítójának tartotta őt, utóbbi pedig egyenesen a Nimród „szent emberének” nevezte, utalva ezzel arra a mércére, amelyet munkássága jelentett a tudás és a példaadás, ezen belül különösen a vadászetika terén. Ennek lényegét saját maga így összegezte:

Tiszteld a törvényt, szeresd az állatot, becsüld meg vadásztársaidat.”

Paraméterek

Méret 142 x 197 mm
Oldalszám 208 p.
kötés keménytáblás
ISBN 978 963 267 549 7