Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Feiszt Ottó: Sokszínű vadászat

Ár:
3.900 Ft
Elérhetőség: 50 db raktáron
Menny.:db

Leírás

A kedves Olvasó a szerző Fénylő vadászatok című novellás könyve után, most egy olyan művét tartja a kezében, amelyben régebbi és újabb írásait gyűjtötte "csokorba", abban a hiszemben, hogy így azok is olvashatják a vadászsajtóban megjelent cikkeit, történeteit, akik akkoriban nem járathatták, vagy fiatalok révén még nem is járathatták a Nimródot, vagy a Magyar Vadászlapot.

Az írások főszereplői pedig egy zalai vadász érdeklődésének középpontjában álló gímszarvasok és rekord trófeáik különös sorsa, a támadókedvű vaddisznók és az erdők királynőjének nevezett szalonkák.

De érdekes olvasmány gróf Zrínyi Miklós költő és hadvezér vadászbalesetének vadászszemmel való elemzése is. Ám Széchenyi Zsigmond gróf el nem ejtett aranyérmes szarvasa, a moritzburgi 66-os agancs, vagy a szálkai bika elejtésének (talán) igaz története, és a trófeakiállításokon való "kálváriája" is meglepő fordulatokat rejt. De olvashatunk zalai orvvadászokról, a vadászetikáról és a vadászati kultúra néhány kiemelkedő művelőjének életéről is.

S mire az írások olvasásának végére érünk egyetérthetünk a szerzővel, hogy a vadászat valóban sokszínű!

Paraméterek

Szerzői kiadás
Oldalszám 160
Súly 304 gr