Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bozóki László: Őzbakok

Ár:
7.500 Ft
Elérhetőség: 30 db raktáron
Menny.:db

Leírás

Megtisztelő felkérésnek teszek eleget akkor, amikor Bozóki László legújabb novella-gyűjteményét, az „Őzbakok”-at ajánlom a kedves olvasók figyelmébe.

Bozóki László a nagyapai példa és legnagyobb vadászíróink klasszikusainak hatására már kamaszkorában elhatározta, hogy vadász lesz. A szegedi Erdészeti Szakközépiskola elvégzése után segéderdészként Páll Endre kezei alatt dolgozva ismerkedett meg az erdő állat-és növényvilágával. Gyermekkori álma volt azonban, hogy világjáró vadász legyen, melyre a segéderdészi fizetés nem nyújtott lehetőséget, ezért Németországban az eredeti szakmájától távol eső munkák elvégzésével teremtette meg álmai anyagi fedezetét. Kitartó munkájának köszönhetően eljutott Kanadába, Alaszkába, Grönlandra, Indiába, Európa- és a Fekete Kontinens több országába is. Tanzániában dr. Nagy Endre vette a szárnyai alá, neki köszönheti, hogy nemzetközi mércével mérhető vadásszá és szakemberré vált. Élményeit már az első útjától kezdve rögzítette, amelyeket kifinomult, magával ragadó stílusban, megalkuvást nem ismerő szakmaisággal tár az olvasó elé könyveiben. A Vadászati Kulturális Egyesület 2017-ben az Arany Fácán Toll irodalmi nagydíj odaítélésével tisztelgett Bozóki László irodalmi és szakmai munkássága előtt.

Laci bácsival a 1990-es évek végén ismerkedtem meg, amikor már javában gyűjtötte az adatokat, anyagokat a készülő Európai Trófeakatalógushoz. Édesapám több trófeájával is segítette Laci bácsi munkáját, én pedig zöldfülűként lenyűgözve hallgattam beszélgetéseiket, történeteiket. Akkoriban még lényegesen ritkább eset volt, hogy valaki nőként válassza szenvedélyének, életformájának a vadászatot, Laci bácsi azonban mindvégig bíztatott. Pályafutása során ugyanis számtalan esetben volt szerencséje vadászhölgyeket kísérni, saját bevallása szerint nagyon is pozitív tapasztalatokkal. A hölgyek iránti tiszteletét, nagyrabecsülését bizonyítja az is, hogy a VKE Diana Vadászhölgy Klubot a kezdetektől fogva támogatja, segíti szakértelmével vagy éppen könyvadományaival.

Érthető hát, hogy nem tudom elfogultság nélkül ajánlani Önöknek ezt a legújabb novellás-kötetet sem, amely az írótól megszokott szakmaisággal tárja elénk élményeit és tapasztalatait, ugyanakkor a korábban megszokottól nagyobb hangsúlyt helyezve az érzelmekre, a vadász lelkében játszódó folyamatokra, kétséget kizáróan megérintve ezzel az olvasó szívét is…

Érd, 2021. május 23.                                                                                     Bán Beatrix

Paraméterek

Súly 840 gr
Oldalszám 303
Kiadó Eujager