Pintér Norbert: Vadászrész

ISBN szám: 978-615-00-0113-5
Készlet információ: Készleten
2 600 Ft
Nettó: 2 480 Ft

Mennyiség

 

Emlékszünk még gyerekkorunk ujj-számoló mondókájára?  

Ez elment vadászni,

Ez meglőtte,

Ez hazavitte,

Ez megsütötte,

Ez az iciri-piciri mind megette. 

Sokaknak a vadászat sajnos ott ér véget, hogy – meglőtte.

Pedig a hazavitte, megsütötte és mind megette is lehet egy-egy csodálatos epizódja a vadászatnak, amihez persze hozzátartozik a társaság, a beszélgetés és az együtt elköltött reggeli, ebéd vagy vacsora.

Közös programokat szervezünk, hogy együtt vadászhassunk. Aztán húst sütünk, vagy bográcsban rotyogó pörköltet kóstolgatunk, s amikor eljön az este és az izzó zsarátnok szikrát lök a sötétségbe, valami nemes itallal koccintunk, a tűz körül ülő vadászok egészségére.

Ebben a könyvben – rendhagyó módon – nem a lövéssel van vége a vadásztörténeteknek, hanem a vadászrészként hazavitt vadhús elkészítésével, mert vadászni ugyan lehet egyedül, de barátkozni, beszélgetni, élményt másokkal megosztani, igazán csak terített asztal mellett érdemes.

Jókai Mór szerint: Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy "de már ebből eszünk!"

Igyekeztem írásaimat én is ízlésesen tálalni az Olvasók elé, melyekben a teljesség igénye nélkül párolva, főzve, sütve terítékre kerül az aprajából nyúl, fácán, vadliba és réce, a nagyjából vaddisznó, őz és szarvas.

Jó szórakozást! Jó étvágyat!

Könyv
Szerző Pintér Norbert
Kiadó Magánkiadás

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó
Címkék: könyv, irodalom,
A szerző további könyvei