Vasas Gizella-Locsmándi Csaba: Gyakoribb gombáink

Kiadó: Műszaki Kiadó Kft.
ISBN szám: 978-963-16-4386-2
Oldalszám: 203
Készlet információ: Készleten
2 800 Ft
Nettó: 2 670 Ft

Mennyiség

 

Könyvünk a leggyakoribb és legfontosabb magyarországi gombafajokat mutatja be. A szerzők - LOCSMÁNDI CSABA és VASAS GIZELLA - több évtizedes oktatási tapasztalataikat felhasználva, összehasonlító, rendszerező módszerrel próbálják segíteni a gombászat iránt érdeklődők eligazodását a gombák bonyolult, nehezen megismerhető, ám változatos világában. 
A könyv illusztrációinak többsége a híres magyar mikológus és festőművész, Szemere László akvarelljeinek felhasználásával készült. SZEMERE LÁSZLÓ (1884-1974) a magyar mikológia kiemelkedő alakja, a földalatti gombák európai hírű szakértője volt. Dolgozott a Magyar Királyi Madártani Intézetben, később pedig a Növényélet és Kórtani Állomás munkatársa, majd a Gombászati Osztály vezetője lett. 
Nyugdíjba vonulása után Pamukon, majd Hárskúton élt. 90 éves koráig kutatott és dolgozott, még 88 éves korában is járta az erdőt. Kutatásainak eredményeképpen a Kárpát-medencéből megismert földalatti gombák száma 86-ra emelkedett. Tiszteletére a Bakonyi Természettudományi Múzeum „Szemere László emléksarkot" rendezett be. Nevét több gombászati szakcsoport, társaság viseli. Emlékét Hárskúton utcanév és faragott névtábla őrzi. 
A kötetben szereplő akvarellek a Magyar Természettudományi Múzeumban őrzött hagyatékból most kerülnek először kiadásra.

Könyv
Szerző Vasas Gizella - Locsmándi Csaba
Kiadó Műszaki Kiadó Kft.
Oldalszám 203
Súly 202 gramm

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó
Címkék: könyv, szakirodalom,