Szári Zsolt: Árnyékok a vízen

Kiadó: Karassziusz Kiadó
ISBN szám: 9789630658355
Oldalszám: 215
Készlet információ: Készleten
1 800 Ft
Nettó: 1 710 Ft

Mennyiség

 

Szári Zsolt Somogyország szülötte (Kaposvár, 1967), halászati szakmérnök. A balatoni Halászati RT. Irmapusztai telepének halászati vezetőjeként dolgozott, majd rövid kitérő után ismét visszatért kedvenc tavához, a Balatonhoz, s Pelso Anya ölelésében, immár ismét Fonyódon él. Három kedvtelése: a horgászat, a vadászat és az írás. Valószínűleg maga sem tudja igazán eldönteni a helyes sorrendet közülük, mert mind a három egyformán kedves a szívének.

Sikerei egyértelműek: elbeszéléseivel irodalmi pályázatokat nyert, írásai lapokban, folyóiratokban, antológiákban jelentek és jelennek meg.
Itt közreadott horgászati témájú elbeszéléseiből egyértelműen kivilágosodik, hogy írójuk igaz emberi alapállítása kétségtelen. Az elbeszélések vezértémája a horgászat; pontosabban egy-egy horgászathoz kapcsolódó élménysor felidézéseivel mutatja be e sportág (kedvtelés) emberi nevelésében és önbizalom fejlesztésben betöltött szerepét. Megismerhetőek a gyermekkori élmények vonzataként kialakult szenvedély, ami a horgászok társaságában a barátság és szeretet légkörében fejlődhet, megtörténhet.
A horgászatot, mintha csupán ürügyként hasznosítaná a XXI. századi hétköznapokból kiveszőben lévő, közvetlen egymást segítő emberi kapcsolatok érzékeltetésére.
Eredeti zamatú novelláinak színesen, változatosan, fordulatosan egyéni, önálló cselekményvonulata közepette szembetűnő, hogy mennyire sajátja a természetben otthonos ember létszemléleti hasonlósága Fekete Istvánéval, aki szigorú erkölcsi mércét tartva őrizte meg írásaiban mindazt, ami az embert folyamatosan emberré teszi.

Könyv
Szerző Szári Zsolt
Kiadó Karassziusz Kiadó
Oldalszám 215
Súly 420 gramm

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó
Címkék: könyv, irodalom,